UNIVERSIALISMENS DØD
UNIVERSIALISMENS DØD www.kulturdøden.dk

Præsenteret her 11. december 2010

UNIVERSIALISMENS DØD    Besøg evt. www.nomos-dk.dk

 
Morten Uhrskovs blog på JP
 
Universalismens endeligt

Dato: d. 10.12.10, 22:22

Af: Morten Uhrskov Jensen
 
Den vestlige verden sidder i det til halsen, og den har kun sig selv at takke for det. Den vil ikke være i stand til at komme ud af klemmen, før den indser sin mest grundlæggende fejl. Og her taler vi om en af de helt alvorlige af slagsen, allerede af den grund, at den har flere århundreder bag sig, udviklet som den er i oplysningstiden og under den franske revolution. I en radikal fortolkning taler vi i virkeligheden om tiden siden de store opdagelser, der begyndte i sidste halvdel af 1400-tallet.

Jeg tænker naturligvis på universalismen, denne stupide idé, udsprunget af en selvovervurdering, som kun den vestlige kultur har været i stand til at udtænke. Ideen går grundlæggende ud på, at alle mennesker til alle tider og på alle steder tænker og føler ens på en række helt afgørende områder af tilværelsen. Og at de vel at mærke gør dette på trods af al traditionel overleveret viden i form af sæder, skikke og ikke mindst religion.

Denne enshed gør den samlede menneskehed i stand til at ønske sig et sæt rettigheder, der ser ud på en ganske bestemt måde, som sætter det enkelte individ i en position, der burde være enestående, og som da også er netop det; enestående, idet det er en vestlig tanke, der nu i århundreder er blevet forsøgt solgt som noget, som alle kan og vil dele.

Universalismens konsekvenser
Og talte vi så bare om en leg for uvorne børn, så gik det nok endda. Men vi taler om noget, der har de allermest indgribende konsekvenser for den vestlige verden selv. Det er ikke muligt at forstå vor tids katastrofale indvandring fra den tredje verden, hvis ikke vi forstår universalismens altafgørende betydning for denne indvandring.

Den europæiske kolonialisme er eksempel nok til at demonstrere forspillet til det, der kan blive enden for den vestlige civilisation. Ud over det dybt amoralske i at underlægge sig områder uden for ens egen kultur vidner kolonialismen om en universalistisk tænkning, der ikke havde rigeligt i sig selv, men i stedet bildte sig ind at kunne udbrede sin tænkemåde til alverden.

Det kunne europæerne som bekendt ikke. De underlagte frigjorde sig, og nu tager deres efterkommere hævn ved at kolonisere Europa. Og europæerne gør kun lidt for at modsætte sig denne erodering af deres kultur, eftersom Europa stadig tror, at universalismen har gyldighed.

Det har universalismen ikke, det har den aldrig haft, den var altid kun en feberhed drøm, som kun europæerne drømte. Enkelte andre uden for den europæiske kultur ønsker at dele den drøm, men de er få, og de vil få kun sværere ved at sætte deres vilje igennem over for de mange uvillige, ja fjendtlige.

Resultatet, hvis den nuværende indvandring fortsætter, er der selvsagt ikke ringeste tvivl om. Europa og europæisk kultur vil være uigenkendelig i løbet af få generationer.

Hvad gør vi så?
Det er nemt, og dog så svært, fordi det betyder et farvel til flere århundreders tænkning i den vestlige verden. Forhekselsen skal slippe sit tag i vesterlændingene. Europæerne skal opgive den universalisme, der er døden, og vende tilbage til den partikularisme, der kan puste nyt liv i Europa og i de folk, der befolker kontinentet.

C.S. Lewis sagde, at den sandt progressive er den, der har modet til at indse, at en forkert vej er betrådt, hvorfor man må vende om for at genfinde den rigtige vej. Det mod må europæerne have.

Universalismen er en blindgyde.  Citat slut.Videoer til et delt folk
Morten Uhrskov i Trykkefrihedsselskabet: "Et...
23 min. - 25. sep 2008
Uploadet af Snaphanen dk

video.google.com
Critique-foredrag: Et delt folk v. Morten ...
38 min. - 10. okt 2008
video.google.comHvordan vil fremtidens danske samfund se ud om to generationer - hvis den førte Politik af EU forsætter ??? Det kan du se ved selvsyn - ved at besøge dette link =

www.KvinderForDanmark.dkTænketank: 80 pct. risiko for euro-sammenbrud

Af MATTIAS GRØNDAL

Offentliggjort 14.12.10 kl. 11:34

Det vil kræve kæmpe fald i levestandarden i flere eurolande, hvis eurosamarbejdet skal bestå.

 Den britiske tænketank Centre for Economics and Business Research (CEBR) levner ikke eurosamarbejdet mange chancer for at bestå i sin nuværende form.

I et analysenotat offentliggjort mandag skriver tænketankens adm. direktør, Douglas McWilliams, at det vil kræve et fald i levestandarden i flere af de økonomisk udfordrede eurolande på linje med det, som Storbritannien oplevede under Anden Verdenskrig.

"Der findes i nyere tid ingen fortilfælde af faldende levestandard i det omfang, som er nødvendigt for at bevare euroen i sin nuværende form. Derfor mener jeg, at der højest er 20 pct. chance for, at euroen vil overleve, som den er," udtaler Douglas McWilliams ifølge den britiske avis The Telegraph.

Faldende forbrug

Ifølge CEBR må husholdningerne i de fem trængte eurolande Irland, Grækenland, Spanien, Portugal og Italien indstille sig på et gennemsnitligt fald i forbruget på 15 pct. for at komme en for høj gældssætning til livs.

Til sammenligning faldt forbruget i Storbritannien under Anden Verdenskrig med 14 pct, skriver CEBR.

Samtidig skal de offentlige udgifter i de trængte eurolande barberes med 10 pct., mener tænketanken.

Douglas McWilliams mener, at flere lande sandsynligvis vil blive nødt til at træde ud af eurosamarbejdet, så en devaluering eller en anden form for gældsrestrukturering kan bane vejen for en økonomisk genrejsing.

Foto: Colourbox


Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE