SOCIO-ØKONOMI
SOCIE-ØKONOMI www.kulturpartiet.dk

Præsenteret her 3. december 2010

Hvordan er det nu det er ??? En befolkning har de Politikere - som de har fortjent ???  Gælder det også i Danmark ???

 
Morten Uhrskovs blog på JP
 
Socio-økonomisk? Glem det

Dato: d. 02.12.10, 13:20

Af: Morten Uhrskov Jensen
 
Blandt de absolut mere interessante læk fra wikileaks er en kommentar fra 2005 af en fransk dommer, Jean-Francois Ricard. Lækket stammer fra en ambassade i Paris. Den 27. oktober 2005 var der udbrudt voldsomme optøjer i en lang række ghettoer i Frankrig, de såkaldte zones sensibles. Den 3. november blev Jean-Francois Ricard så spurgt om årsagen til balladen.

Jean-Francois Ricard svarede, at det ikke kunne komme som en overraskelse for den franske regering, at sådanne optøjer kunne finde sted. Ja, faktisk havde skiftende franske regeringer gennem 20 år (altså siden 1985) været klar over, at forstædernes respekt for den franske stat var “tørret ud”. Brandmænd og politifolk blev set som fjender, der forsøgte at håndhæve et monopol på lov og orden, som områdets beboere ikke ville acceptere.

Jean-Francois Ricard afviste, at miséren kunne forklares ved hjælp af venstrefløjens vokabularium, der i alle tilfælde byder på standardsvaret: det sociale og økonomiske. Der var ifølge Ricard større social nød i f.eks. det nordligste Frankrig end i flere af de områder, som den franske stat altså reelt ikke længere havde kontrollen over. Når den franske stats magtmidler ikke blev brugt i disse områder, udvikledes der en følelse af, at man var autonom, uafhængig af det omgivende samfund.

Ricards spekulationer gik i retning af, at daværende indenrigsminister Sarkozy umiddelbart før optøjerne havde annonceret en større grad af tilstedeværelse af politiets specialstyrker i forstæderne, men det er i virkeligheden ikke afgørende.

Det totale politiske svigt
Først og fremmest viser Jean-Francois Ricards udsagn om, at disse problemer har stået på siden i hvert fald midten af 1980´erne, at de franske politikere har begået et svigt af en anden verden.
Fuldstændig ligeglade har de ladet udviklingen sejle derhen, hvor det i dag er et spørgsmål om formentlig få år, før kun det franske militær har mulighed for at skaffe sig adgang til de franske forstæder.

Dertil synes de franske politikere åbenbart, at de skulle bringe deres land; til en tilstand, hvor svaret på, hvad der foregår, kommer til at ligge et sted mellem politiarbejde og borgerkrig.

Og præcis samme apati har britiske, tyske, svenske, danske osv. politikere udvist. De ved godt, at den er helt gal. De ved godt - selvfølgelig gør de det - at situationen i f.eks. Frankrig er ad helvede til, og alligevel rager det dem. De foretrækker at lade deres lande synke ned i kaos hellere end at fremstå politisk ukorrekte.

Det bliver værre år for år, og politikerne forsøger stadig at synge den gamle sang om, at det er synd for de kolonisatorer, der systematisk opbygger parallelsamfund i de europæiske lande. Større og større bliver disse samfund, og mere og mere forfærdeligt er det blevet og vil det fortsat blive. Citat slut.Videoer til et delt folk
Morten Uhrskov i Trykkefrihedsselskabet: "Et...
23 min. - 25. sep 2008
Uploadet af Snaphanen dk

video.google.com
Critique-foredrag: Et delt folk v. Morten ...
38 min. - 10. okt 2008
video.google.com


Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE