LIDT AF HVERT
LIDT AF HVERT www.kulturpartiet.dk


præsenteret her  20. oktober 2010

LIDT AF HVERT

Lagt på af:  Thomas Sand

Norge siger nej til saudiske moskepenge

19. okt. 2010 12.44 Udland

Den norske udenrigsminister, Jonas Gahr Støre, kan ikke se nogen ide i, at Saudi-Arabien, hvor der ikke er religionsfrihed, er med til at finansiere byggeri af moskeer i Norge.

Ifølge avisen Verdens Gang er der ellers planer om at bygge moskeer for mange millioner kroner i Norge med penge fra Saudi-Arabien og velhavende enkeltpersoner.

Det har de i henhold til norsk lov også ret til på grund af loven om støtte til trossamfund. Men forudsætningen er, at de norske myndigheder godkender støtten, og i det her tilfælde synes godkendelsen langt væk.

Paradoksalt og unaturligt
I et brev til det islamiske center Tawfiiq skriver udenrigsministeriet, at det vil være "et paradoks og unaturligt, hvis der gives godkendelse til finansiering fra kilder i et land, der ikke er åben for religionsfrihed".

- Vi kunne bare sige nej. Af princip giver udenrigsministeriet ikke sådanne godkendelser. Men når vi først bliver spurgt, benytter vi muligheden til at tilføje, at en godkendelse vil være paradoksal al den stund, at det er strafbart i Saudi-Arabien at etablere kristne trossamfund, siger udenrigsminister Støre til Verdens Gang.

På besøg i Saudi-Arabien
Viceudenrigsminister Espen Barth Eide er rejst på besøg i Saudi-Arabien, og han vil drøfte pengestøtten med saudiaraberne.

- Jeg har den opfattelse, at mange af mine europæiske kolleger har samme problem, og Norge vil tage sagen op i Europarådet, siger han.

Udenrigsministeriets skriftlige svar er til centret Tawfiiq, men Støre oplyser, at også trossamfundet Alnor, der vil bygge en moske i Tromsø med penge fra en saudiarabisk rigmand, kan vente at få sådan et svar.

Citat slut 
Berlingske Tidende
 
»Kristendommen hører uden tvivl til i Tyrkiet«
 
Tysklands forbundspræsident, Christian Wulff, stak tirsdag hånden ned i en politisk hvepserede.

Tirsdag den 19. oktober 2010, 19:28

Tysklands forbundspræsident, Christian Wulff, stak tirsdag hånden ned i en politisk hvepserede, da han som det første tyske statsoverhoved nogensinde holdt en tale for det tyrkiske parlament i Ankara.

Christian Wulff fik for nylig hård kritik fra sit eget konservative, katolske bagland, efter at han ved festlighederne i anledning af 20 året for den tyske genforening talte om, at islam er en del af Tyskland.

Lange kristne traditioner
Tirsdag griber Wulff så til det modsatte fortegn i det kun halvt fyldte parlament i Ankara, da han fremhæver, at muslimer i Tyskland kan dyrke deres tro i værdige rammer.

- Samtidig forventer vi, at kristne i islamiske lande har samme ret til at udleve deres tro offentligt, uddanne teologer og bygge kirker, siger den tyske præsident, der henviser til, at kristendommen har lange traditioner i Tyrkiet:
- Kristendommen hører uden tvivl til i Tyrkiet.

Ordene vækker næppe begejstring hos hans tyrkiske værter. For myndighederne i Tyrkiet forbyder byggeriet af kirker, og andre trosretninger må fortsat ikke uddanne præster.
Tyrkisk præsident undgik svar
På den efterfølgende pressekonference undgår den tyrkiske præsident, Abdullah Gül, ifølge tyske netmedier da også behændigt at svare på spørgsmålet om, hvorvidt han er enig i, at kristendommen hører til i Tyrkiet. I stedet taler han i generelle vendinger om, at tyrkiske indvandrere i Tyskland skal have hjælp til at lære tysk.

Wulffs tale i Ankara kommer nemlig midt i en ophedet tysk integrationsdebat, hvor kansler Angela Merkel har erklæret, at det multikulturelle samfund er slået fuldstændigt fejl.

Og forbundspræsidenten siger da også i sin tale, at tyrkiske indvandrere er velkomne i Tyskland, men at de bør yde en aktiv indsats for at blive del af det tyske samfund.

/ritzau/dpa    Citat slut 
epn.dk
 
Kontanthjælp på falske lønsedler

Offentliggjort 28.06.10 kl. 08:35
 
Fusk med ansættelseskontrakt kan bruges som en hurtig genvej til sociale ydelser i Danmark.

Fusk med lønsedler og falske ansættelseskontrakter kan bruges som en hurtig genvej til sociale ydelser i Danmark for fattige EU-borgere, hvis ikke myndighederne skærper kontrollen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det konstaterer Fredensborg Kommune efter at have stoppet en sag, hvor den kommunale andel af kontanthjælpen til en EU-borger ville løbe op i 50.000 kroner på et år. Fem sager til en samlet værdi af flere hundrede tusinde kroner er ved at blive undersøgt, men EU-borgerne er tilsyneladende forsvundet, så kommunen forventer ikke at kunne dokumentere svindlen endeligt.

Fiktiv ansættelse
Metoden går ud på, at EU-borgere med en fiktiv ansættelseskontrakt i hånden får opholds- og arbejdstilladelse af Statsforvaltningen. Derefter modtager de tilsyneladende løn i en ganske kort periode, hvorefter de bliver afskediget og så vil de være berettiget til sociale ydelser i den kommune, hvor de har bosat sig.

Borgmesteren i Fredensborg Kommune er kritisk over for både Statsforvaltningen og de virksomheder, der bevidst eller ubevidst medvirker til snyderiet.

- Jeg kan godt forstå, at forholdsvis fattige mennesker - typisk fra Østeuropa - ønsker at få del i det danske velfærdssystem. Men jeg forstår ikke, at der er enkelte virksomheder, der tilsyneladende har en andel i, at det kan lade sig gøre.

Taberne
Taberne i det her spil er alle de mange skatteydere, der holder sig til spillereglerne, og det er bare ikke i orden. Samtidig kunne vi godt tænke os, at Statsforvaltningen lidt mere aktivt gik ind og vurderede hver enkelt ansøgning. Det er jo også staten, der taber penge på snyderiet, siger Thomas Lykke Pedersen (S).

Kritikken preller delvist af på Statsforvaltningen Hovedstaden.

- Vi er meget opmærksomme på at kontrollere ansøgningerne, men ifølge lovgivningen skal vi med det samme udstede et registreringsbevis til en EU-borger, hvis en person kan dokumentere, at han eller hun er arbejdstager her i landet. Det, vi skal kontrollere, er, om der er tale om faktisk og reel beskæftigelse. Med 12.000 sager om året, må vi tage udgangspunkt i, at en ansættelseskontrakt ikke er fiktiv, siger Lone Birgitte Christensen, kontorchef i Tilsyn & Udlændingekontoret.

Kilde: Frederiksborg Amts Avis   Citat slut. 
Jyllands-Posten
 
Merkel: Tysklands multikultur er helt fejl

Offentliggjort 16.10.10  kl. 19:23 
 
Tysklands forbundskansler siger, at indvandrere skal udfordres mere og lære at tale flydende tysk.

Forbundskansler Angela Merkel skærper tonen i Tysklands debat om islam og integration.

- Tysklands multikulturalisme er slået fuldstændigt fejl, siger Merkel i en opsigtvækkende udtalelse, hvor hun også understreger, at alle indvandrere må lære at tale flydende tysk.

Merkels udtalelser, der kommer efter, at en kritiseret konservativ leder, Horst Seehofer, havde udtalt i en tale til unge, at "multikulturalisme er død".

Tysklands konservative kristelige demokrater (CDU) har integration som et af sine vigtigste politiske projekter. Det indenbærer. at udlænding skal tilpasse sig den tyske kultur og livsform - i modsætning til multikulturalisme, hvor ingen bestemt kultur er dominerende.

Udfordre indvandrere
Merkel siger, at Tyskland ikke kun skal hjælpe indvandrere, men også udfordre dem.

- Dette er ikke sket i tilstrækkelig grad indtil nu. Hvis man ikke taler tysk, så kan integration i Tyskland ikke lykkes, siger Merkel, som lørdag talte til unge partifæller i Potsdam nær Berlin.

Seehofer, som er leder af Merkels søsterparti i Bayern (CSU), er blevet stærkt kritiseret for at have sagt, at Tyskland ikke kan bære flere indvandrere fra "fremmede kulturer" som Tyrkiet og arabiske lande.

Islam er kommet i fokus hos nogle konservative som baggrunden for Tysklands sommetider problematiske forhold til dets fire millioner muslimer, hvoraf de fleste er fra Tyrkiet.

I et interview med avisen Süddeutsche Zeitung lørdag udtaler Tyrkiets præsident, Abdullah Gül, at tyrkere i Tyskland bør lære at tale tysk flydende - og uden accent.

Ritzau    Citat slut.

 

 

Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE