UNDSKYLDNING KRÆVES
UNDSKYLDNING KRÆVES www.kulturpartiet.dk

UNDSKYLDNING KRÆVES  Præsenteret her 29. august 2009

Saudi-Arabien truer danske aviser
En række danske dagblade skal inden den 1. oktober bringe en betingelsesløs undskyldning til profeten Muhammeds efterkommere, kræver en saudiarabisk advokat
18:43 - 29. aug. 2009 |

En saudiarabisk advokat kræver nu dementi og undskyldninger fra de danske aviser, som i februar 2008 genoptrykte tegneren Kurt Westergaards berømte tegning af profeten Muhammed.

Advokaten, Faisal A.Z. Yamani i Jeddah, har på vegne af et ukendt antal af profetens efterkommere sendt sin mail til chefredaktørerne for de dagblade, som bragte tegningen. Han kræver, at de inden udgangen af september undskylder og bringer et dementi.

- Det skal være en klar, offentlig og betingelsesløs rettelse og undskyldning for den fornærmelse og skade, som Deres avis forvoldte, da den genoptrykte hr. Westergaards tegning sidste år, skriver Faisal A.Z. Yamani.

Han vedlægger teksten i den undskyldning, aviserne skal bringe på en af de første tre sider. Den skal trykkes på hele fire sprog: Dansk, engelsk, fransk og arabisk. Desuden skal der være forsidehenvisning til undskyldningen.

Advokaten kræver også, at aviserne allerførst fjerner Muhammed-tegningen fra samtlige hjemmesider, som de ejer eller kontrollerer. Hertil skal chefredaktørerne love, at de aldrig nogensinde vil bringe lignende tegninger eller materiale om profeten Muhammed. Faisal A.Z. Yamani nævner også, at lydighed fra de danske aviser vil kunne hjælpe med at afslutte den boykot, danske varer stadig er omfattet af visse steder i Mellemøsten.

Chefredaktør Siegfried Matlok fra Der Nordschleswiger har ikke meget andet end skuldertræk tilovers for kravene. Der kommer ikke nogen undskyldning i hans avis.

- Der er ingen vaklen hos os. Bladene besluttede i sin tid uafhængigt af hinanden at bringe tegningen, og jeg går ud fra, at vi nu står sammen om den principielle holdning, der lå bag. Men det foruroliger mig, at man ikke kun truer aviserne, men også truer med ny aktion mod Danmark, siger han.

Han undrer sig over, at truslen nu kommer hele halvandet år efter offentliggørelsen.

- Der må være nogle kræfter, der hele tiden sørger for, at der koges på den suppe. Al respekt for muslimer i Danmark og ude i verden - men det kan vi ikke acceptere, siger Siegfried Matlok.

NOGEN SKAL JO STYRE DANMARKS OG EUs INTERNE YTRINGSFRIHED.
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE