TYRKIET og ISLAM
TYRKIET og ISLAM www.kulturpartiet.dk

TYRKIET og ISLAM    Præsenteret her 22. juli 2009

 
Ekstra Bladet
 
Islam på tyrkisk march

02:00 - 22. jul. 2009
 
I AL STILFÆRDIGHED er politisk islam øjensynlig på vej mod nye sejre i Tyrkiet. Det sker i form af en gigantisk retssag, som bliver genoptaget i denne uge i et fængsel ved Istanbul.

56 personer tiltales i denne runde for kupplaner mod det islamiske Recep Erdogan-regime og hans AKP-parti, som søger optagelse i EU.

I ALT ER op imod 200 tyrkere anklaget for at deltage i eller have kendskab til et omfattende oprørsforsøg, der hævdes at have haft til formål at skabe så megen uro, at militæret ville føle sig tvunget til at gribe ind ved at afsætte regeringen og skabe stabilitet. Sådan som det er sket en håndfuld gange i det seneste halve århundrede.

DE MANGE tiltalte omfatter bekvemt nok både officerer, regeringskritiske journalister, politikere og oppositionsvenlige advokater. To pensionerede generaler kræves idømt livsvarigt fængsel, og de civile tiltalte skal mange år bag tremmer, hvis det står til regimets anklagemyndighed.

MUSLIM-KRITISKE kredse i landet protesterer imod, at Erdogan-styret udvikler sig stadig mere islamisk. De ønsker sekulære værdier fra Kemal Atatürks tid for 80 år siden genoplivet, så staten og det politiske liv frigøres fra religiøse dogmer. Men kemalisterne lever livet farligt, og kun et par hundrede vovede mandag at demonstrere imod retssagen uden for det fængsel, hvori den såre symbolsk afvikles.

ANKLAGERNE benyttede i øvrigt genåbningen af retssagen til at bebude, at den udvides mod endnu flere mennesker, som også tiltales for systemomstyrtende virksomhed.

DET ER VANSKELIGT på afstand at taksere holdbarheden i de stadig mere omfattende straffesager. Men de bidrager ikke til at skabe tillid til, at Tyrkiet er på vej mod civiliserede tilstande –uanset om kupplanerne var virkelige, eller der er tale om at skære hovedet af systemkritikere. IKKE MINDST de europæiske politikere, som fortsat fantaserer om at lukke Tyrkiet ind i EU inden for en overskuelig årrække, bør føle en særlig forpligtelse til nøje at følge med i dette politiske retsopgør.

Erdogan-regimet udvikler sig stadig mere islamistisk

MIN KOMMENTAR

EU - POLITIKERE = kan ikke forudse alt.  Saxo-Poul

HERHJEMME

 
Ekstra Bladet
 
To anholdte befriet i Vollsmose
 
Vrede tililende befriede tirsdag aften to anholdte fra en politibil i Vollsmose i Odense

07:54 - 22. jul. 2009 | Ritzau /112
 
En politipatrulje i Odense blev tirsdag forhindret aften i at tage to ud af tre anholdte mænd med i politibilen i forbindelse med en voldssag i bydelen Vollsmose, oplyser politiet.

- Tililende lagde så stort pres på politifolkene, at to ellers anholdte mænd kunne stikke af - den ene med håndjern på, fortæller vagtchefen hos Fyns Politi.

Slået med krydsnøgle
Politiet var blevet tilkaldt til en parkeringsplads ved Bøgeparken, efter at en 45-årig mand af irakisk afstamning ved 19.30-tiden var blevet slået i hoften med en krydsnøgle. Desuden havde vidner hørt skud i området, men politiet havde indtil onsdag morgen ikke fundet noget, der kunne bekræfte skyderi.

Der har været tale om et internt opgør af en art i bydelen. Intet tyder på, at hændelsen er banderelateret, oplyser vagtchefen.

Politipatruljen måtte tilkalde forstærkninger for at få situationen under kontrol, men endnu onsdag morgen var det ikke lykkedes at finde de to forsvundne anholdte. Kun en 23-årig mand lykkedes det at bringe til Politigården.

Den 45-årige mand, som var blevet slået med krydsnøglen, blev kørt til behandling på skadestuen.

MINE SPØRGSMÅL

Er der en global sammenhæng  her  ???

Hvem respekterer i grunden Danmarks Grundlov ???
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE